2021 LOGO TRENDLERİ

2021’in Logo Tasarım Trendleri

Minimalizm, üst üste binme, ince çizgiler ve kayıp harfler… 2021’in logo tasarım trendleri her zevke uygun fantastik seçenekler sunuyor! Bu makalede Logaster logo oluşturucu, 2021’de logo tasarım sahnesine hükmedecek en iyi 10 sanatsal tekniği bir araya getirdi. O halde geleceğe birlikte göz atalım!

1) Minimalizm

Sadelik, iyi bir logonun ticari markasıdır. Öte yandan temiz ve düzenli görüntülerin; farklı formatlarda hem geleneksel hem de dijital olarak yeniden üretilmesi daha kolaydır. Bu yüzden 2021’de gelişmiş geometriye ve süslü tipografiye “hayır” deyin. Sonuç olarak bu sayede, küçük bir akıllı telefon ekranından büyük bir reklam panosuna kadar her yüzeyde güzel görünen çok yönlü bir logo elde etmiş olursunuz.

Minimalist Logo Örnekleri

2) Cüretkar Yazı Tipi

Dürüst olalım; klasik yazı tipleri son yıllarda oldukça sık kullanıldı ve kullanıcılar / tüketiciler artık bundan sıkıldı. Bu kapsamda şirketinize karşı kuvvetli duygular yeşertmek için, markanızı farklı bir perspektiften gösterecek, taze görünümlü, orijinal yazı tiplerine ihtiyacınız var. Bunun en iyi yolu sıfırdan şık bir yazı tipi oluşturmaktır. Kısacası yaratıcılığınızın logonozun okunabilirliğine engel olmasına izin vermeyin.

Cüretkar Yazı Tipi Logo

3)  Gradyan Logo

2021’deki gradyanlar, tanıdık bir trendin geri dönüşün harika bir örneğidir. Ancak farklı tonlar kullanmak yerine bu sefer tasarımcılar tek rengin doygunluk seviyeleriyle oynama eğiliminde. Mesela yenilenmiş Facebook Messenger ve Globoplay logolarındaki yumuşak renk geçişlerine bir göz atın. Gerçekten de gradyanların akıllıca kullanılması sayesinde, yeni amblemler benzeri görülmemiş bir derinlik ve hacim kazandı. Bu arada düzgün bir logo oluşturduktan sonra, renklerinizin pazarlama materyalleriniz ve diğer yüzeyler üzerinde iyi bir şekilde yazdırılabildiğinden emin olun.

Gradyan Logo Örnekleri

4) Kelime Tahribatı 

Takipçilerinize çözmeleri için bir bilmece sunmaya ne dersiniz? Gerçekten de bazen bazı şeyleri ima etmek, açık açık göstermekten daha iyidir. O yüzden bu sene logo tasarımı yaparken bir kelimeyi ikiye bölmeyi, harfleri yeniden düzenlemeyi, “solan mürekkep” kullanmayı ve benzer başka yöntemleri deneyin. Ama aşırıya kaçmamaya dikkat edin! Kısacası, kasıtlı görsel boşluklara rağmen, tasarımınız hedef kitleniz tarafından anında tanınabilmelidir.

Kelime Tahribi Logo Örneği

5) Geometrik Füzyon

İşte logosunu bir üst seviyeye taşımanın yolunu arayanlar için güzel bir haber! 2021’in logo tasarım trendleri arasında yer alan bu akıma katılmak için eski logonuzu tamamen elden geçirmenize gerek yok! Bu arada geometrik füzyon, sanatsal özgürlük ve esneklik için bolca alan sağlayan zorlayıcı bir tekniktir. Geometrik şekilleri birleştirerek, bölerek veya üst üste bindirerek denemeler yapın. Çünkü bu, tasarımınıza yeni anlamlar yüklemenin ve onu çarpıcı bir 3D etkisiyle geliştirmenin harika bir yoludur.

Geometrik Füzyon Logo

6) Negatif Alan

Dünyanın dört bir yanından tasarımcılar, negatif alanın; şaşırtıcı kullanımlardan yoksun olmadığını kanıtladı desek yeridir. Hatta tasarımınıza ek bir anlam katmanı eklemenin ve hedef kitlenizin markanızı farklı bir bakış açısıyla keşfetmesini sağlamanın bundan daha iyi bir yolu yok. Kısacası, logodaki boş alan (negatif alan) harika çağrışımlara ilham verebilir!

Negatif Alan Logo

7) İnce Çizgiler

Bu trend, aslında minimalizm ile yakından ilişkilidir. Profesyonel tasarımcılar, ince çizgilerle çizilmiş temiz, düzenli tasarımlara giderek daha fazla yönelmektedir. İnsanların dikkatini çekmek için bir logonun hantal ve devasa olması gerektiğini düşünmek yanlıştır. Bu arada “ince çizgiler” adlı bu teknik en iyi, metin tabanlı logolar ve kombinasyon işaretlerine uygulanabilmektedir. Bu tasarımların en şaşırtıcı yanı, kolayca ölçeklenebilir ve mükemmel bir şekilde okunaklı olabilmeleridir.

İnce Çizgi Logolarına Örnek

8) Yaratıcı Kaos

Bu logo trendi, akıntıya karşı çıkmak ve kuralları çiğnemek isteyenler için ideal bir yaklaşımdır. Hatta şöyle soralım; tasarımınıza biraz karışıklık getirmeye ne dersiniz? Harfleri bükün, geometrik şekillerin etrafına dağıtın veya tüm kompozisyonu baş aşağı yerleştirin! Fakat yine de tüm bunları rastgele yapmayın. Her dönüşümde ne anlatmak istediğinizi düşünün. Bazen ortalığı kasıp kavurmak, yeni anlamlar bulmanın ve heyecan verici bir hikaye oluşturmanın en iyi yoludur!

Kaotik Düzen Logoları

9) Uyum

Eğer kaos size göre değilse, uyumu tercih etmelisiniz. Bu bağlamda logo tasarlarken, basit yazı tipinden, çekingen renklerden ve simetrik düzenlerden yararlanabilirsiniz. Çünkü düzgün, düzenli bir logo, markanızın ayrılmaz bir yanını aktarmanın kesin yoludur. Peki bu trendi uygularken işleri biraz renklendirmek ister misiniz? Bunu yapmanın en iyi yolu, tasarımınızdaki bir kelimeye veya resme “solma” efekti eklemektir!

Görsel Uyum Logolar

10) Monogram Logo

Her şeyden önce, Monogram temelli bir amblemin kesinlikle sıkıcı olması gerekmez! Ayrıca sizi bu durumdan kurtarmaya hazır bir sürü harika logo tasarım tekniği var. Mesela monogramınızı; kaotik düzenleme, örtüşen geometri, negatif boşluk ve diğer yöntemlerle birleştirebilirsiniz. (Ama yine de sadece birini seçseniz çok daha iyi olur!)

Monogram Logolar

2021’in Logo Tasarım Trendleri

2021 yılının logo tasarım trendlerini keşfederken, trendlerin her şey olmadığını da hatırlamak gerekir. Yani şirketinizin – markanızın benzersiz kişiliğini sergilemek çok daha önemlidir.

KAYNAK: https://www.brandingturkiye.com/2021in-logo-tasarim-trendleri/